iNorsjö.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Johan Karlsson
Det blev ett sortimentsskåp igår som planerat. Även om jag var nära att, hör och häpna, köpa en Bionicle. Bara för slangarnas skull. Men insåg att resten av bitarna kommer att hamna i "bioniclelådan". En låda med svåranvända specialbitar som i princip nästan enbart funkar att bygga bionicles med... *yuck*.

IOFS så har flera byggare bevisat att bionicles-bitar *går* att använda till annat. Men orka sitta en heldagar och försöka klura ut användingsområden för "övergjutna" bitar. Annat än inför någon "useless parts" tävling förstås.

Hur som hellst så spenderades eftermiddagen med att sortera in bitar i det nya skåpet. Vilket fick mig att inse att jag skulle ha köpt de där "mellanväggarna" också. Det är Väääldigt många olika bitar som skulle behöva eget utrymme i det begränsade antalet lådor i sortimentsskåpet. Och det är inte så många som är så snarlika att de logiskt sett kunde dela utrymme. De flesta sådana bitar är ju redan insorterade i det gamla skåpet.

Sen så kan man väll säga att man åter är totalt fastkörd igen i bygget av den där moonrovern. Insåg att sidorna i princip bara är stora platta ytor. IOFS så syns piggarna men de känns ändå fruktansvärt tråkiga. Själva sidorna kommer till stor del att döljas av larvfötterna. Baksidan kommer att bestå av en, hititls obestämd, låsningsmekanism för att hålla den utbytbara utrustningen på plats.

Men fronten. Den kanske viktigaste sidan. Den är bara stor, svart och skittråkig. Visst det går ju att använda greebles. Men det är en ganska stor yta och enligt mig är greebles snyggast i mindre portioner eller under någon form av galler. Har tyvärr inget galler som är i rätt storlek och går att placera "rätt". Det enda galler jag känner till, som är i rätt storlek och med rätt utseende, är vanliga staketbitar. Problemet med dessa är staketet är centrerat till skillnad från de små staketen. Gillar inte den fördjupning som detta skulle medföra.

Hade en idé att använda gångjärn och tilta ner sluttningsbitarna i överdelen. Jag tror att det skulle ge en lite intressantare framdel. Och en inte fullt så stor yta att "greeble:a". Problemet är bara att detta av naturliga själ kommer att generera ett jack vid gångjärnen. Och jag kan inte komma på något vettigt sätt att täcka detta jack på ett snyggt sätt. Förutom att "nnenn:a" förstås. Men jag hör ju till puritanerna när det gäller mina egna byggen. Dvs inget "icke-lego" och inga modifierade legobitar etc.
   Dela


Johan Karlsson Publicerad av:
Johan Karlsson


· Tipsa till någon · Anmäl
Direktlänk: http://inorsjo.se/?go=las&id=339170987&db=logg
Uppdaterad 2007-09-19 09:39 | Öppnad 4229 gr
Du måste vara inloggad för att kommentera inlägget!
« Tillbaka · Fler inlägg av Johan Karlsson · Senaste inlägg
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Norsjöbo Visa alla
Jessica
Pontus
Fia
Johannah
Magnus
Lennart
MissMor
Sara

Rekomenderar Annonsera här
Nå ut till samhället!
Annonsera på iNorsjö.se
och nå ut till 2/3 i Norsjö.
Sponsra och synas här »
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iNorsjö.se
och nå ut till 2/3 i Norsjö.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iNorsjö.se © 2020 | info@inorsjo.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Norsjö.
iNorsjö.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Norsjö.
Läs mer om iNorsjö.se |
Utgivare: John Proffman