iNorsjö.se Företag · Föreningar · Kommunalt · Privatpersoner
Startsidan      Publicera nyheter      Registrera dig
Senaste nytt
Företags nytt
Evenemang
Debatt forum
Köp & Sälj
Foto & Vimmel
Video
Röstning
Medlemmar
Publicera nyheter
 
REKOMENDERAR i Norsjö

Annonsera här


Debatt · Skapa ny debatt
Peder
Ang. fd. Statoil i Norsjö.

Nu är det till försäljning på Internet och budgivningen är igång. Jag som alla andra är
mån om att det kommer något företag och tar
över och gör någon stark insats i Norsjö.

Men en tanke som slog mig.
Vid en ev. saneringsprocess av marken och schaktmassorna runt tankar och dyl.
Vem kommer få stå för detta??
Läste på Internet att en sanering av nerlaggd
bensinmack kostar fr 400 000:- upp till 10miljoner.

Är det den nya köparen som kommer åka på den smällen eller vad tror ni.....

Peder
Uppdaterad: 2009-08-15 · Läst 4487 gr ·
· Anmäl

   Dela
Svar i debatten 39 inlägg
Ditt namn/alias:
Bifoga bild:
SPAMKONTROLL

» Läs debatt regler
Anonym 2009-09-22 12:55
Att folk ändå orkar! Det är hur bra som helst att det startar upp någonting i Norsjö igen, och på så kort tid. Man ska inte haka upp sig på det minsta lilla och försöka hålla fördomarna borta, för vad tjänar det till? Jag kommer att fara på den nya macken och det är inte förrän då man kan bilda sig en uppfattning.

Tycker det är bra och folk borde vara mer positiv och hålla igång Norsjö. Inte skapa denna bild som så många gör av just vårat samhälle!

Har läst lite av de andra debatterna också och märker att ingen egentligen har så mycket positivt att säga. Jag tycker Norsjö är ett jätte bra samhälle, det blir som man själv gör det. Kom med förslag på vad man kan göra för att förbättra Norsjö istället för att bara se på nackdelarna.

· Anmäl
Undrande. 2009-09-08 20:53
"A"; Fult och fult. Det är väl snarare så att det är helt döfött att på detta sätt "kräva" att folk ska handla hos en,av ren tacksamhet.
Jag kommer aldrig att handla på en affär för att nån sagt åt mej att göra det,utan enbart för att jag tycker det är värt att göra det.
Antingen rent ekonomiskt,eller för att få behålla verksamheten.

Prisbilden styr till stor del,och det är väl där affärsverksamheten har sin stora akilleshäl i vårt lilla samhälle,men jag kan i vissa fall av lokalpatriotiska skäl betala nån krona mer på hemorten istället för att köra till grannkommunen istället. (vilket ju inte är gratis heller!)

Men att ha den attityden att; "Nu har vi varit hyggliga och köpt/startat upp en affärsverksamhet här i Norsjö,nu får ni fan i mej ställa upp och HANDLA här också!"
Är att ha helt fel utgångspunkt.

Och att hota/skälla ut folk för att dom ska handla lokalt funkar dåligt i 10 fall av 10 törs jag nästan påstå.

Som sagt,trogna kunder förtjänar man,det är inget man kan kräva.

· Anmäl
Mr.T 2009-09-08 10:58
Jag är övertygad om att Jet i Skellefteå kommer att ha billigare bensin även i fortsättningen. :)
· Anmäl
A. 2009-09-08 09:29
Men alltså, varför är det fult att prata om att "ställa upp" för varandra i kommunen? Det är väl självklart att nya mackägarna inte har tänkt ha dålig service som en del av sin affärsidé. Om servicen är bra men man på grund av det ekonomiska läget inte kan erbjuda lika konkurrenskraftiga priser som i grannkommunerna, DÅ är det upp till Norsjöborna att *ställa upp* för att visa att man vill ha en mack istället för att bara gnälla när den försvinner.

OM nya macken skulle plågas av dålig service el.dyl. och man hellre vill lägga sina slantar någon annan stans *av den anledningen* så är det förstås okej. Man måste inte "ställa upp" i blindo! Men den som "äcklas" redan av denna kommentar måste ju redan på förhand ha bestämt sig för att nya macken inte kommer att leva upp till deras förväntningar och därför känna sig utpekade eftersom man inte tänkt handla där.

· Anmäl
Urk 2009-09-08 08:04
Är det norrans reporter eller dom nya ägarna man ska äcklas över. STÄLLA UPP! Vad i helvete är det för skitsnack? Det låter ungefär som när hotellägaren använder norran och inorsjö för att tala om hur att det är oss norsjöbor som det är fel på som inte kan acceptera dålig service.
· Anmäl
Cash is king. 2009-09-06 12:24
VitalisHB: Har kanske inte så mycket med tro på verksamheten att göra,utan kanske snarare viljan att slanta upp +1,3 mille.

Konkursförvlataren ville ju få ut så mycket som möjligt vid en försäljning om jag fattat det rätt,det var därför inventarier och fastighet såldes separat,samt att allt skulle ut på auktion.
Annars kunde ju säkert anställda fått ta över rubb och stubb direkt för en rimlig penning.

· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
VitalisHB 2009-09-05 21:58
Varför tog ingen av personalen över Statoil? Visst var det tänkt att Marcus skulle överta?
Om ingen av de som kunde verksamheten trodde på den varför ska det fungera nu när allt köptes som jag hör det talas om till ett överpris? Var inte priset satt till 700 000:- innan Kvarndammen sålde det? Med inventarier o varulager? Säkert en massa prat men om det är så då låter 1 300 000:- mycket för bara byggnaden och marken. Har säker fel. Nåja, inte mitt problem. Skönt för turister och företag, de som finns kvar, att kunna få en öppen mack i centrum.


· Anmäl
Undrande 2. 2009-09-05 19:55
Så alias:et "OK/Q8" har ingenting med köparna att göra?
Okej,men OM nån av dessa herrar läser detta så vill jag hälsa en sak till dom.
Det står i tidningen att ni hoppas att norsjöborna "ställer upp nu" så macken kan överleva.

Trogna kunder förtjänar man,det är ingen man kan kräva. Och en bra början är att inte skälla ut folk som inte handlar hos sej,det får bara motsatt effekt. Fundera istället på hur ni kan bli bättre så kommer kunderna.
Bara ett tips.

Lycka till.

· Anmäl
Undrande. 2009-09-05 19:44
bobbo slacke; Jag har läst Norran men förstår fortfarande inte vad det är för "koncept" du är kritisk mot!?
Vi får en bemannad OK/Q8 det är väl jävligt bra?! Om det är "konceptet" med anställda från TEAB som kommer att alternera mellan Macken och där,så är det väl inte nått problem,eller?

Vad jag kan tycka är lite synd är att ATG spelet inte kommer igen,jag tror det varit en mötesplats för gubbarna som brukar tippa och spela,en social bit som försvinner om detta sköts via nätet,men jag kan också förstå om lönsamheten är dålig på det.

OK/Q8 har bra utbud och har ju till skillnad mot vissa andra mackar faktiskt en och annan reservdel till bilar också,så det var väl det bästa som kunde hända.

Skelleftebränsle kortet kommer jag att ha kvar utifall att. Man måste ju inte tanka för tusentals kronor per år bara för att man äger det.

· Anmäl
LG 2009-09-05 14:11
Varför klippa Skellefteåbränslekortet? Det går väl att ha båda.
· Anmäl
Christer 2009-09-05 13:01
Lycka till!
· Anmäl
OKQ81 2009-09-05 12:54
Till bobbo slacke:

Självklart blir en kiosk stor som en garderob vinnare! Eller inte.

Vad är du bitter över bobbo stackare? Slut stämpeldagar?

Ett stort tack till två driftiga ortsbor som ger Norsjö en bemannad bensinstation i dessa tider! Jag kommer att klippa mitt företags Skeåbränslekortomgående och ansöka om OKkort. Nu är det upp till oss ortsbor att få stationen att överleva. Inte jaga ören i schtaaaan.

Återigen stort tack till er!

OBSERVERA! Detta ALIAS, OKQ81 har ingenting att göra med de som förvärvat FD Statoil Norsjö.

· Anmäl
bobbo slacke 2009-09-05 09:43
Till undrande.Nu förstår du kanske bättre vad jag menade igår om du läst dagens norran.Finns alltid läckor, har vetat detta koncept länge,bra eller dåligt? Vi får se.vinnare blir nog uffes kiosk
· Anmäl
Undrande 2009-09-04 22:49
Vad är det för koncept bobbo slacke pratar om?
Han verkar veta mer än vi andra om detta?

· Anmäl
bobbo slacke 2009-09-04 15:27
Till okq81,var inte så i din framtoning är inte säker på norsjöborna köper erat koncept,billigt för er men men, det får tiden utvisa, börja med en charmkurs först kanske
· Anmäl
OKQ81 2009-09-03 20:28
Lugn LG lugn ;)!

Information kommer inom kort!


· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se
LG 2009-09-03 11:22
Märkligt att ingen köpare gett sig tillkänna, i ljuset av att ingen konkurrenssituation förekommer i Norsjö förstår jag inte riktigt behovet av sekretess.
· Anmäl
Bekymmrad 2009-08-29 23:47
Beträffande Nila Fritids flytt så var det väl mer förvånande att dom varit kvar så pass länge,eller att dom alls öppnade en filial överhuvud taget,än att dom nu flyttar. Måste ha varit väldigt dålig lönsamhet i det projektet,inte minst p.g.a. att det skulle köras delar,skotrar,fyrhjulingar och personal åt och fram till/från Malå var och varannan dag.

Sen vill jag påpeka att om nån missat det,så står inte butiker och företagare på kö för att öppna nya verksamheter i den glesbygd som vi bor i.
Att gladeligen låta ICA och/eller Konsum gå i graven i tron att det kommer att poppa upp andra billgare butiker istället är att se väl ljust på framtiden. Erfarenheten säger tvärtom att butiker som läggs ner i glesbygd inte kommer igen.

Att tro att man kan VÄLJA vilka som ska återuppta nedlagda verksamheter ser jag som direkt verklighetsfrånvänt! Vi ska vara jävligt glada om NÅN kan göra det! Norsjöbor eller ej!
Som glesbygdsbo kan man inte ta nått för givet,än mindre välja och vraka på något som helst sätt.

· Anmäl
Otto 2009-08-28 22:27
Chefen för OK Norrland har sagt att de inte har med det att göra (om ni skulle missa 1:an) Man får också anta att även Preem var ett artistnamn.
· Anmäl
Johan Broström 2009-08-28 18:53
Hejsan Wera - och ni andra också.

Enligt Kvarndammens hemsida är det köparen "OKQ81" som har köpt fastigheten Enen 2 för 1.300.000 kronor.

Mer än så framgår inte av själva auktionsinformationen, tyvärr. Enligt källa var det rätt så intensiv budgivning den sista stunden, där bland annat Preem var inblandad. Längst (?) strå i budgivningen gjorde alltså köparen OKQ81.

/ Johan Broström

· Anmäl
wera 2009-08-27 16:42
Vem är köparen? någon som vet?
· Anmäl
BRUTUSBRUTALITUS 2009-08-27 10:47
Skämtar Du bobbo slacke????
"Mycket låg debattkvalite om mackens framtid,först och främst ska man ha rärt sig att stava det blir annars bara pinsamt och ingen tar dessa personer på allvar.För övrigt lever vi en marnadsekonomi"........

Gnälla på rättstavning. U R A JOKE! rärt, marnadsekonomi...........

Nu vet jag! Ingen högoddsare som tog macken!

· Anmäl
Uno 2009-08-27 08:59
Alltid lika roligt när någon anmärker på stavning och faller i sin egen grop.

Det finns fler företag som har flyttat sin verksamhet från Norsjö i sommar.

· Anmäl
bobbo slacke 2009-08-27 07:26
Mycket låg debattkvalite om mackens framtid,först och främst ska man ha rärt sig att stava det blir annars bara pinsamt och ingen tar dessa personer på allvar.För övrigt lever vi en marnadsekonomi som medför att det är tillgång och efterfrågan som styr var investerare kan tänkas vilja gå in, som i detta fall med macken, den är ju ändå en rätt stor investering att rulla i gång versamheten, men jante och avundsjuka lyser märkbart igenom,det viktigaste är att en driftig .riskvillig entreprenör köper,svaret kommer efter kl 10 på alla dessa spekulationer, blir nog en högoddsare som tar macken
· Anmäl
Johan L 2009-08-26 20:25
Vilket företag tror ni bommar igen härnäst?
Jag tror som Ann Onym att det blir Konsum. Eller något av dom mindre, hmm... Spännande spännande.

· Anmäl
synops 2009-08-26 20:15
"till irriterad"

Så sant LÅT NYA KOMMA IN I NORSJÖ

Jagg uoppmärksammade också att en företagare i Norsjö nu helt plötsligt var intreserade av fd. Statoil, och det är väll bra iof.

Men det är ju otroligt synd om det finns någon som vill starta något nytt i Norsjö.

Ge plats åt nya företagare i Norsjö för dom finns och väntar på sina chanser, och då skall ju inte de äldre etablerade grusa deras planer.

Vem det än blir så lycka till & hoppas vi får se nya ansikt i Norsjö.

· Anmäl
irriterad 2009-08-26 13:24
Oj oj allt verkar hända på samma gång i vårt lilla Norsjö...

Ang Statoil macken så skvallrades om att en viss företagare på byn var köparen, då undrar jag varför MÅSTE en redan etabliserad företagare göra så.

Är det inte bättre att man släpper in nytt och fräscht och nytänkande i Norsjö. Tycker det är så svagt att samma stofiler skall slå undan benen på nya företag som kan tänka sig satsa Norsjö.

Vet att många med mig tänker likadant och det är ju en förlust att inte släppa in nytänkande i fd Statoils lokaler.

Låt nya komma in och ni andra som har era företag var rädda om dom så skall nog Norsjö blomstra....

· Anmäl
Norsjöbo som tittar på 2009-08-26 12:11
Att Norsjö håller på att somna in kan väll alla ena sig om, men vems fel är det?

Lite är det ju vårt eget fel som bara klagar och tittar på när allt rämnar sönder och samman,för det är ju konsumenten som bidrar till att företagen finns kvar eller hur?

Men sen som konsument så skall vi inte behöva acceptera hutlösa dyra priser, man skall ju inte tjäna 1000 lappar på att åka in till Skellefteå och månads handla vilket man faktiskt gör i dagens läge.

Om alla i Norsjö gynnar de företag som finns och kan erbjuda bra priser så kommer en vändning, men det krävs att vi blir solidariska och gynnar våra företag.

Sen ang. konsum & Ica så får båda mer än gärna slå igen och hoppas det kommer någon driftig företagare och öppnar en billig dagvaruhandel.

Gynna de butiker som finns och som vill ge er produkter till bra priser.

· Anmäl
Alko 2009-08-26 11:40
Man kanske skulle kolla med Ladbrokes om det går att spela på vilken verksamhet som läggs ner härnäst
· Anmäl
Alko 2009-08-26 11:38
Nu flyr visst Nila Fritid från Norsjö också.

· Anmäl
COOP 2009-08-26 00:51
Konsum kommer inte att läggas ned. Däremot kommer ICA att få konkurrens. Just wait.........
· Anmäl
Lukas 2009-08-24 12:14
Det jag tycker är mest skrämmande i denna sak är kommunledningens flathet. Inte ett ord från kommunhuset. Inte ett enda täcken på engagemang. De tre musketörerna har inte hörts till en enda gång.
· Anmäl
Ann Onym 2009-08-24 09:55
Jag trodde faktiskt att Konsum skulle bli nästa affär som gick i graven och Bil & Däck först efter, men nu blev det den här ordningen iaf. Konsum lägger snart ned, det kan man hoppa upp och sätta sig på.

Lika bra att låta samhället somna snabbt och så smärtfritt det bara går, som att dra bort ett plåster ungefär.

Norsjö har varit i kraftig nedförsbacke senaste två åren, men nu är det fan fritt fall.

Kan man tacka kommunen för något av detta? Fint att dom byggde ett nytt hyreshus (där ingen vill bo) samt en ny sportanläggning när Norsjö har idrottslag som i princip spelar i pojk/flick-serier.

Väl spenderade pengar, det kan vara bra i dessa blomstrande tider. [/ironi off]


· Anmäl
Bekymmrad. 2009-08-22 11:40
Men nog är det väl....först försvinner macken och nu Bil & Däck! Håller Norsjö på att bli ett nytt Jörn,eller?! Känns som samhället utarmas allt mer.

Ska man ha nått gjort på en nyare bil(som kräver datoruppkoppling) så är det bara att ställa kosan åt Stan eller Malå!
Vad händer härnäst? Att ICA eller Konsum lägger ner,eller kanske BÄGGE!? Det kan ju bevisligen gå fort om det vill sej!

· Anmäl
AGP 2009-08-21 17:57
Numera gräver man inte ner tankar. På OKQ8's station är tankarna ovan jord. Så kommer det förmodligen att bli även sedan OKQ8 flyttat sina pumpar till statoil-tomten. Såvitt jag kan förstå så har OKQ8 visat intresse för detta. En försäljning av fastigheten måste förmodligen gå i lås först. En bemannad station kommer med största sannolikhet inte att bedrivas av ett bensinbolag, så där får vi ställa våra förhoppningar till någon driftig entreprenör.
· Anmäl
Anonym 2009-08-17 23:25
Om ett par dagar börjar Statoil gräva upp sina pumpar och tankar, Statoil vill inte finnas i Norsjö...

Man får gilla läget....

· Anmäl
christina andersson 2009-08-17 09:54
jag hoppas att nån köper upp staiol. staiol behövs här i norsjö
· Anmäl
Basil F. 2009-08-16 23:42
Vad jag fattat så var det väl sedan länge bestämt att det skulle bli en automatstation av Statoil,är dom planerna avfärdade nu bara för att dom konkade? Låter underligt tycker jag? Statoil äger väl fortfarande pumparna?

Men visst är det konstigt att en by som N-vallen kan ha en bemannad mack,men inte Norsjö?
Så kan det ju inte ska vara...

· Anmäl
Suck 2009-08-16 21:53
Finns det ingen annan kedja som är intresserad av ett avtal med en eventuell köpare, Shell, Ok...? Då skulle man ju slippa gräva upp tankarna.

Automatstation i all ära men att ett samhälle i Norsjös storlek inte kan ha en bemannad mack är inget annat än en skam.

· Anmäl
 
Skapa din Egen hemsida på några minuter!
Skapa enkelt din egen djur, hund, förening, webbshop, butik, företag hemsida utan att ha några kunskaper. Du blir din egen webbmaster och slipper dyra webbhotell och kostnader.
Enkelt att uppdatera hemsidan själv utan krångel.
Perfekt och ekonomisk för dig, butiker, hobby, föreningar och småföretag.
Pris: 390kr/år

www.extrasida.se


« Tillbaka · Skapa ny debatt
Logga in och dela nyheter
E-postadress:

Lösenord:
Glömt lösenordet | Registrera dig

Önskeposter.se
Ladda upp enkelt eget motiv/foto och få det utskriven som posters, fotoförstoring, canvas, affischer m.m.
www.onskeposter.se

Norsjöbo Visa alla
Emelie
Sara
Therese
Belinda
Tomas
Lina
Robert
Lars
Conny

Rekomenderar Annonsera här
Nå ut till samhället!
Annonsera på iNorsjö.se
och nå ut till 2/3 i Norsjö.
Sponsra och synas här »
Rekomenderas Skapa annons »

Alltidminnas.se
Skapa en minnessida för någon
och låt minnen alltid leva vidare.
www.alltidminnas.se
Annonsera på iNorsjö.se
och nå ut till 2/3 i Norsjö.
Sponsra och synas här »

Startsidan · Företags nyheter · Evenemang · Debatt · Köp & Sälj · Foto · Video · Medlemmar · Registrera dig · Logga in
iNorsjö.se © 2020 | info@inorsjo.se
Sidan inriktar sig till alla privatpersoner, företag, föreningar i Norsjö.
iNorsjö.se erbjuder samhället att själva kunna dela med sig nyheter, evenemang, information, händelser m.m direkt inom Norsjö.
Läs mer om iNorsjö.se |
Utgivare: John Proffman